بر انداختن رژیم های اقتدارگرا

تاریخ فروپاشی رعایت رهنمودهای زیر را از سوی میانه روهای دموکراتیک مخالف برای براندازی اقتدارگرا، پیشنهاد میکند:

1- مراقب عدم مشروعیت یا مشروعیت سست و اشفته رژیم اقتدارگرا باش. این یکی از نقاط بسیار اسیب پذیر است. رژیم را در مسائلی که مورد توجه عام است مانند فساد و خشونت مورد حمله قرار بده. هرگاه رژیم در اقداماتش موفق بود (به خصوص در بخش اقتصاد) این نوع حملات بی تأثیر می ماند. هنگامی که در کارهایش لغزش و سستی روی داد (باید همچنین بشود) در ان حال مهمترین اهرم فشار برای فروکشیدن ان از سریر قدرت، بزرگ کردن و نمایاندن عدم مشروعیت ان خواهد بود.

2- فرمان روایان اقتدارگرا هم مانند حاکمان دموکراتیک، با گذشت زمان، از حامیان پیشین خود فاصله میگیرند و جدا میشوند. این گروههای دل سرد و ازرده را تشویق کن که از دموکراسی به عنوان بهترین جانشین رژیم حاضر، حمایت کنند. کوشا باش که به خصوص سران مخالف، کارشناسان طبقه متوسط، پیشوایان دینی و رهبران احزاب سیاسی را که چه بسا اغلب انها در ایجاد نظام اقتدارگرا دست داشتند، به سوی خود جلب کنی. گروه مخالفان هر قدر «محترم تر» و «مسئول تر» به چشم بیایند، گرداوری حامیان اسانتر خواهد بود.

3- ژنرالها را اماده و با خود همراه کن. در اخرین مرحله، بقا و فنای رژیم به این بستگی دارد که انها از رژیم حمایت کنند یا نه. در مخالفت به انها به پیوند یا در صف انها خود را جای بده. وقتی بحران فرامیرسد حمایت نظامیان میتواند سودمند باشد، اما تنها چیزی که تو نیاز داری این است که نظامیان به دفاع از رژیم علاقه ای نشان ندهند.

4- عدم خشونت را تبلیغ کن که با این کار علاوه بر دیگر اقدامات، بهتر و اسانتر میتوانی نیروهای امنیتی را به سوی خود جلب کنی؛ سربازان نسبت به کسانی که به سوی انان کوکتیل مولوتف پرتاب کرده اند علاقه ای ندارند.

5- از هر فرصتی برای نشان دادن مخالفان با رژیم استفاده کن از جمله با شرکت نکردن در انتخابات عمومی که رژیم به راه انداخته است.

6- با رسانه های جهانی، سازمانهای حقوق بشر خارجی و تشکیلات فراملیتی مانند کلیساها ارتباط برقرار و بخصوص سعی کن در ایالات متحده برای خود حامیانی بیابی. اعضای کنگره امریکا همواره در پی ان هستند که به مسائل معنوی توسل جویند واز این راه برای خود در بین عامه مردم کسب و جاهت کنند و بر سازمانهای دولتی بتازند. گرفتاری خود را در چشم انها بزرگ و مهم جلوه بده و اطلاعاتی در اختیارشان بگذار تا بتوانند در تلویزیون ظاهر شوند و سخنانشان صفحات اول روزنامه ها را بگیرد.

7- وحدت و یگانگی را در بین گروه های مخالف تبلیغ و تقویت کن. بر ان باش که سازمانهای حافظ جامعی به وجود بیاوری که همکاری بین گروهها را تسهیل کند. این کار اسانی نیست و فرمانروایان اقتدارگرا در ایجاد تفرقه و پراکندگی بین مخالفان استادند.

8- همین که رژیم ساقط شد به سرعت اماده باش که خلاء قدرت را که پیدا شده است پر کنی. این کار بدین صورت میتواند عملی شود: یکی رهبر مردمی، فرهمند، علاقمند به دموکراسی را جلو بینداز، بی درنگ مقدمات اجرای انتخابات را برای کسب مشروعیت برای رژیم جدید فراهم بیاور، از طریق جلب حمایت عوامل بیگانه و فرامینی مشروعیت بین المللی ان را تامین کن. توجه داشته باش که بعضی از همراهان پیشین ائتلاف در پی ان هستند که دیکتاتوری جدیدی به سلیقه خود برپا دارند و بی سر و صدا سازمانی از حامیان دموکراسی ترتیب میدهند که اگر پا گرفت، در مقابل این کوششها به مخالفت برخیزند.

[برگزیده از کتاب موج سوم دموکراسی، نوشتۀ ساموئل هانتینگتون، استاد دانشگاه هاروارد، ترجمۀ دکتر احمد شهسا]

3 comments:

Anonymous said...

دوست گرامي درود بر شما

از ديدن وب شما بسيار خرسندم و با اجازه شما از مطلب بالا در وبلاگ خودم نيز استفاده نمايم.

ما هستيم

pahakin said...

همچنين وب شما را در فهرست دوستانم جاي دادم

ما هستيم

Anonymous said...

درود بر شما دوستان.
به دلیل مشکلات سایت بلاگفا وبلاگ !!! ماهستیم!!! به پرشین بلاگ انتقال داده شد...
آدرس وبلاگ جدید را در وبلاگ های خود لینک کنید
http://maaahaastim.persianblog.ir

دخت کوروش

ما هستیم